Dictatură

Azi voi vorbi despre părinţii care merg pe regimul dictaturii …. a comunismului … nu în cazul meu merg pe nazism )) …. Serios m-am săturat de părinţii ăia care îţi cer n-şpemii de explicaţii care au nişte reguli de genu „ora 11 cel târziu în casă” … e odios asta e bună la 15 -16 hai 17 ani deşi în unele familii nici nu se practică … dar la 20 de ani?.. când deja munceşti de 4 ani puii mei mai slăbesc şi ei cureaua dacă până la 20 ani n-ai venit cu burta la gură eu zic că deja ai scăpat , eşti conştient de multe lucruri … nu zic că eşti ferit de greşeli dar cel puţin ştii să ti le asumi …. Dacă nu eşti lăsat să-ţi iei propriile alegeri …dacă nu eşti lăsat să-ţi alegi drumul şi te laşi ghidat de părinţi … deci nu zic să nu-i asculţi deloc, dacă au să-ţi dea un sfat dar alegerea întotdeauna trebuie să fie a ta … ei au dreptul să-ţi expună punctul lor de vedere , să-ţi prezinte riscurile … avantajele si dezavantaje dar ce vei face mai departe este doar alegerea ta .. e viitorul tău si tu trebuie să decizi cum va fi …nimeni nu are dreptul să-ţi spună ce să faci cu viaţa ta … dacă vrei să ţi-o strici foarte bine e dreptul tau .. dacă vrei să progresezi foarte bine tot dreptul tău e …

Tu decizi unde vrei să ajungi , nu mama ta , nu tatăl tău… nu bunica .. … nu prietenii ….purcelul căţelul sau papagalul din colivie … nimeni nu poate să decidă pentru tine ….

Asta vreau să subliniez …. Viaţa ne poartă pe cele mai ciudate cărări trebuie să fim atenţi şi mai ales încrezători în propriile noastre forţe pentru că nimeni nu ne poate ajuta mai mult decât putem noi .

Dragi părinţi ştim că ne iubiţi dar înţelege-ţi că avem nevoie de libertatea de a face greşeli şi de a învăţa din ele şi mai ales avem nevoie să aveţi încredere în noi că ne vom descurca în orice situaţie !

Reclame

Un răspuns la „Dictatură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s